Blue Traxx Forum banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ive been chasing a spark issue on this quad for well over a month now and its pissing me the hell off. Anyways to cut to the chase: I finally saw my first spark! Downside it onky happens when I turn the key off, I get two or three sparks as the motor is slowing down from cranking. Turn the key on no spark, switch it off I get a couple then nothing. Why??
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
What have you replaced or tested. Really sounds like a stator issue though.
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Discussion Starter · #3 ·
New stator, new cdi, new ignition switch, wiring harness has been completely gone through and looks great. Stator tests to spec. Sooo cunfused, only 2 or 3 sparks when turning key off... Wtf??!?!?!?
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Sounds like key switch must be wired backwards.
 

·
Super Moderator
Joined
·
8,565 Posts
Weak battery or the stator. Usually the trigger coil when it does that.
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Im leaning toward stator, my batter puts out 12.85 volts. The ignition switch works on my buddies warrior so its not that either.
 

·
Registered
Joined
·
81 Posts
Discussion Starter · #9 ·
What is the trigger coil ohm out too? My stator ohms out correctly so its soo confusing...
 

·
Registered
Joined
·
12 Posts
Hey, I know this is a really old poet but if u somehow see this, did u ever figure out the problem mine has exact same issues and I’ve replaced everything
 
1 - 11 of 11 Posts
Top