Blue Traxx Forum banner
1 - 17 of 17 Posts

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just bought the atv and the guy told me that the battery was dead. So i took the battery off when i got home and hooked it up to the charger only to find out that it was fully charged already. So i put it back in the quad.

The issue:
with the key on and quad not running, the starter button, neutral light, and headlights do not work. No clicking noises no nothing. When i jump the contacts on the starter solenoid with a screw driver, it starts right up and the neutral light, and headlights work. Why would none of the dashboard controls work, but as soon as it is running everything is fine?

I don't want to have to use a screw driver everytime i want to start it.
 

·
Registered
Joined
·
265 Posts
I'd replace the solenoid 1st, then go from there
Yep sounds like a soleniod to me. try that first, its cheap to replace
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter · #5 ·
which solenoid? the starter solenoid? Why would the starter solenoid prevent everything from working until it is manually started?
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
FUSE!!!

Dude i had the same exact problem with my warrior i thought it was the solinoid and ordered a new one while waiting for it i replaced the fuse and sure enough that is exactly what it was...
 

·
Registered
Joined
·
574 Posts
under the rear left fender, by the solenoid. You will see it it goes to the battery and then into the wiring harness
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
I would still replace the solinoid just because you have been crossing the contacts to get it started, probably put a strain on the solinoid, there only like 30 bucks before shipping.
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
just got a 89 Warrior 2 weeks ago. Im kinda going through the same thing. having to jump the contacts on the relay. i ordered a cheap one on ebay, installed. no change. that fuse could be the fix. already cleanned the inside of the start button. i have power when i hit the switch / tested near handle bars. dont let it be a short. I put on some front brakes on today, back calipers leaking. havent really been riding cause of this. kinda hard to slow a 4 wheeler down by draging your feet.. used to work on the ol dirt bike back in the day, but i diegres. i do have a wire just hanging around in the battery compartment. im thinking it might need to be going to that fuse, yall were talking about.. its coming of the positive side. thanks for the info.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
is the fuse wire red/white? i have a red/white wire going into the harness towards the front of the quad...and theres no other end just hanging there????????????????
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
my 89 has the red and white wire running into the green relay box/clip under the left rear fender, R/white goes in one side an out an clipped back in on the same terminal. the small wire coming from positive side of the battery isnt even hooked up."fuse wire" charged the battery. gona check the plugin at the solenoid an see what happens, mabe a bad part? time to start from zero
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
ok, I also have a 01 warrior and my fuse keeps blowing. the wires are not frayed and i keep heiring people say its a ground. what ground?? should i try to single out each components in the circuit? if anyone can help plzz reply!
 

·
Registered
Joined
·
315 Posts
Read the date. Dead thread.
 
1 - 17 of 17 Posts
Top