Warrior Won’t fire after cam replacement - Yamaha ATV Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 11-06-2019, 12:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
Warrior Won’t fire after cam replacement

The bike ran fine, then made a clank noise and died, my cam chain and sprocket had came off, My old cam was toast, so I bought a replacement, installed it, put the head back on, now it won’t fire, not even a spudder with starting fluid, it has blue spark, just won’t kick over? Could my timing be off? Valves? The piston seems to be in good shape same for rings. I adjusted the valves, I’m still learning as I go. Any advice appreciated.
Devon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 11-06-2019, 03:51 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: southern oregon
Posts: 1,941
Garage
most likely a sheared key on the flywheel
cory52000 is offline  
post #3 of 7 Old 11-08-2019, 05:52 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
I pulled off the flywheel, made sure it was seated correctly, the key isn’t sheared. Rotated the engine to tdc, everything lines up, compression feels real light tho.
Devon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 11-08-2019, 08:00 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: southern oregon
Posts: 1,941
Garage
so if i was you my next step would be to double check the valve adjustment and do a compression test. will it fire with starting fluid
cory52000 is offline  
post #5 of 7 Old 11-08-2019, 11:28 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Nov 2019
Posts: 3
It won’t fire with starting fluid.
Devon is offline  
post #6 of 7 Old 11-09-2019, 02:42 PM
Senior Member
 
Join Date: Feb 2015
Location: southern oregon
Posts: 1,941
Garage
pretty solid chance you damaged the piston or a valve then.
cory52000 is offline  
post #7 of 7 Old 11-12-2019, 06:19 PM
Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 34
if the cam gear came off you have bent valves. it would be a miracle if you didn't.
tom bauer is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome