Warrior Weak/No Spark - Yamaha ATV Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 02-07-2011, 02:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Schuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rochert, MN
Posts: 20
Warrior Weak/No Spark

Alright so I had just rebuilt my carb, tuned it up, had my warrior starting first crank even in below zero weather, and running out nice and smooth. Went riding out on the frozen lake, parked it in the heated shop over night, came back out and....NO SPARK...test plug to head and got no spark except for one very weak spark every 20 turns or so. First I figured my aftermarket CDI went to crap so I grabbed my stock one and threw it on...still no spark.....so i took the coil off and cleaned all the grounds, redid the cap on the plug wire and tried again...no spark...then i took a testing light and tried to test the orange power wire to the coil for power...no power from the orange wire when grounded to black wire or grounded directly to frame....SO what do you guys think? I think it is highly unlikely that my stock cdi is shot since it worked wonderful when i took it off to replace with aftermarket.

-Quad does crank
-Parking brake switch deleted
-Kill switch is stuck in run position, but is NOT hotwired over
-All wires running back to cdi are still wrapped in tubbing and have no melts
-Stator wires have all been looked over and seem to be alright
-have attempted new battery and jumps...no go
-have attempted new plug...no go

What would cause the lack of power to the coil if no CDI?
Schuy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 02-07-2011, 02:53 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 138
test your stator with a multimeter. the values are in the PDF manual at the top of this section.

'99 Warrior - 366
'03 Blaster - ???
blkblzr01 is offline  
post #3 of 7 Old 02-07-2011, 03:05 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 574
Quote:
Originally Posted by blkblzr01 View Post
test your stator with a multimeter. the values are in the PDF manual at the top of this section.
^x2 stator is the normal cause
elwood is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 02-07-2011, 04:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Schuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rochert, MN
Posts: 20
Alright, I will check it out next weekend when I go home from school, if it is a stator does anyone know where to get one on the cheap? Ive noticed they are usually pretty pricey.

More importantly than price, do they after market stators hold up better than OEM? Opinions on new vs used? Used one looks to run about 100 after shipping on ebay and new ones run about 115 shipped, but the aftermarket one looks to have sketchy covering over the wires...less waterproof?

Last edited by Schuy; 02-07-2011 at 05:24 PM.
Schuy is offline  
post #5 of 7 Old 02-07-2011, 06:17 PM
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 574
I'd get a rmstator they run about 150 and have a 1yr warranty. I run one and it works great. An oem one from the dealer runs about 650
elwood is offline  
post #6 of 7 Old 02-09-2011, 11:11 AM Thread Starter
Junior Member
 
Schuy's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rochert, MN
Posts: 20
Alright thx, i bought the cdi from rmstator and i was satisfied with service so ill do that.
Schuy is offline  
post #7 of 7 Old 03-28-2011, 08:52 PM
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: BC CANADA
Posts: 42
did that fix your problem?
thriller is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warrior idles but backfires when throttled, weak sporatic spark...help... effedupwarrior Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 26 05-10-2012 02:08 PM
weak spark need ohm readings MrIgor Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 0 11-11-2010 08:00 PM
88 engine in a 99 warrior ( weak spark ) MarcMad Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 3 06-03-2008 08:03 AM
Weak Spark Sharptj Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 8 05-18-2007 01:50 PM
weak spark searcychris07 Yamaha YFZ350 Banshee (1987-Present) 8 09-28-2004 01:40 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome