1999 warrior wont start...clicking noise - Yamaha ATV Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-14-2008, 07:01 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 15
1999 warrior wont start...clicking noise

its been awile since i last visited bluetraxx....anyway i replaced the stator about a year ago, rode once, and now after a year of sitting it wont start, just makes a clicking noise. didnt know if the stator has gone bad or what??? how do you bypass to see if stator is working correctly?

01 warrior...hmf...weisco...430 web cam..ti springs..barnett clutch..works up front 01 raptor rear...pep stablizer..oil cooler..no air box..durablue...maxis razrs all around
BarloW96 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 08-14-2008, 07:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 15
its an 01

01 warrior...hmf...weisco...430 web cam..ti springs..barnett clutch..works up front 01 raptor rear...pep stablizer..oil cooler..no air box..durablue...maxis razrs all around
BarloW96 is offline  
post #3 of 6 Old 08-15-2008, 12:05 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
thumbs up

Sounds to me like your battery is dead. Try charging it!
kwalt21 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 Old 08-15-2008, 09:02 PM
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: North Branford CT
Posts: 9
check the starter solenoid if the battery is good...

2002 Warrior-Full System Big Gun Race Series, Stage 2 Jet Kit, DG Nerf Bars, DG Full Skid Plate, DG Front Bumper, Pull Start add-on, DuraBlu +2 Axle,

2003 Warrior(new aquire dont know what it has yet)-Full Yoshi Exhaust, Nerf Bars, Full Skid Plate, Elka Front Suspension, Pull Start Add-on,
whsewardiv is offline  
post #5 of 6 Old 08-19-2008, 08:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 15
i used an alternate power source in trying to start it, so the battery isnt a question....it will turn over a couple of times, after which all it does it make a clicking sound which is coming from the stator.

01 warrior...hmf...weisco...430 web cam..ti springs..barnett clutch..works up front 01 raptor rear...pep stablizer..oil cooler..no air box..durablue...maxis razrs all around
BarloW96 is offline  
post #6 of 6 Old 08-19-2008, 10:50 PM
Crowd Control
 
diggerzmound's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Nebraska
Posts: 8,387
Garage
Send a message via AIM to diggerzmound Send a message via Yahoo to diggerzmound
The stator is under the cover on the shifter side of the motor. The wires come out of the engine above the shifter.

http://rapidshare.com/files/47948326/Warrior.pdf

This manual will tell you how to test the stator to make sure it is within specifications.

If I had to guess I would say you have a loose ground or a bad regulator. the regulator is the small finned piece under the tail light. Check your ground cable on both ends.

01' Raptor 720, Stage 2, FCR'd
97' 250 Vitos Blaster
06' Rhino 450
94' Banshee T-5's, Vforce, ported, Cool Head, 2-1
06' Wolverine 450 - Stock!
06' LTZ 440
94' Vmax4 750, 96' 600 MountainMax
06' Vmax 1200
diggerzmound is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Yamaha ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
warrior wont start reddog99 Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 7 08-05-2007 06:34 PM
warrior wont start waynebeast5 Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 5 03-04-2005 05:52 PM
Warrior won't start, starter solenoid clicking fast ??? rockhound Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 10 10-15-2004 08:57 PM
clicking noise? banCUJOshee Yamaha YFZ350 Banshee (1987-Present) 3 07-30-2003 08:49 PM
I have a clicking noise??? doberman Yamaha YFM660R Raptor (2001-2005) 2 06-15-2003 07:26 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome