Yamaha Sport ATV Forum

Warrior will not start with push button HELP?

This is a discussion on Warrior will not start with push button HELP? within the Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) forums, part of the Performance /Technical category; I just bout a 92 warrior that will run if bump started. will not start using the push button. I am getting power however the ...


Go Back   Yamaha ATV Forum > Performance /Technical > Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present)

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2007, 07:05 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Troy Mi
Posts: 6
View davefan1516's Photo Gallery(0)
Default Warrior will not start with push button HELP?

I just bout a 92 warrior that will run if bump started. will not start using the push button. I am getting power however the Green light does not come on. I am doing a tune up as the quad sat for a while before i boutht it. New battery, new oil,new gas new air filter new spark plug. Anything else i should do? Help me out with getting it started.

like i said i can get pulled up to speed then pop the clucth and it starts. I just would like to beable to start it on my own.

THanks Dave
davefan1516 is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 05:30 AM   #2
Crowd Control
 
Warrior's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Oklahoma.
Posts: 4,336
Premium Member
View Warrior's Photo Gallery(0)
Default

Are you pulling the clutch in? Is it making any noise like the starter is getting power or clickingg from under the seat?
__________________
Cruz/Warrior
'93 Banshee, Passion, FAST, Cascade, Noss, CP Ind, JJ&A, DMR, Skat Trak, LSR
'88 350r, CT, LSR, ESR, Quad Tech, Skat Trak, TCS, Works, Maier, HiPer
'04 CR250r
'09 YFZ450r
, Stolen
'09 KTM 505 SX
Warrior is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2007, 10:12 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Troy Mi
Posts: 6
View davefan1516's Photo Gallery(0)
Default

yes i am pulling the clucth in. I have to put a new battory in the quad so untill then i will not know it it is makeing any noice. thanks

Dave
davefan1516 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 07:11 PM   #4
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mentor on the Lake, Ohio
Posts: 78
View wie1086's Photo Gallery(0)
Default

try jumping across the 2 sides of the solonoid and see if it does anything. If that doesn't work, try jumping from the battery pos. to the starter. 3 things it could be, but not limited to; starter, starter solonoid or starter button. If the solonoid jump gets you something, try flushing out the starter button -there is a hole in the bottom.

Let us know what happens
__________________
2007 700 Grizzly
2000 Warrior-traded in
2001 Warrior-traded in


http://ohiomafiariders.com/images/logos/omruserbar.gif
wie1086 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2007, 09:18 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Troy Mi
Posts: 6
View davefan1516's Photo Gallery(0)
Default

ok thanks going to work on it now. i will let you all know.
davefan1516 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2007, 01:22 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 297
View Jasonp's Photo Gallery(0)
Default

I would check the main fuse, which I believe is just before the starter solonoid under the rear fender. I know I had that same trouble.
__________________
1998 Warrior. JE 366cc, Mega .450", HD TI valve springs, DR P&P head, DR flywheel, KW SS Oversized valves, TM36-68 Carb, Dyna DFS7P, HD Barnett clutch springs, Earl's custom oil cooler/big bear setup. AC Bumpers, Holeshot's with .190 rims.
Jasonp is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2007, 07:25 PM   #7
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mentor on the Lake, Ohio
Posts: 78
View wie1086's Photo Gallery(0)
Default

Ditto -I forgot that one
__________________
2007 700 Grizzly
2000 Warrior-traded in
2001 Warrior-traded in


http://ohiomafiariders.com/images/logos/omruserbar.gif
wie1086 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2007, 09:59 PM   #8
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Troy Mi
Posts: 6
View davefan1516's Photo Gallery(0)
Default

i changed the battory, cleaned all the contacts and did a tune up. now it works. Thanks
davefan1516 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2007, 08:24 PM   #9
Member
 
Join Date: Oct 2006
Location: Mentor on the Lake, Ohio
Posts: 78
View wie1086's Photo Gallery(0)
Default



thanks for sharing the final outcome
__________________
2007 700 Grizzly
2000 Warrior-traded in
2001 Warrior-traded in


http://ohiomafiariders.com/images/logos/omruserbar.gif
wie1086 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 10:31 PM   #10
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
View Amfreeman's Photo Gallery(0)
Default

I have the same issue in my 03 warrior. No spark with the electric start what did u do to clean the contacts and which one. It will also start on it's onwn when it's warmed and been running for a while I don't c what changing the battery would do what does that have to do with my lack of spark unless ur battery was totally shot
Amfreeman is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Yamaha ATV Forum > Performance /Technical > Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present)


Search tags for this page

yamaha warrior electric start wont work

,

warrior 350 wont start

,

2001 yamaha warrio350 will not start no power to start button

,

yamaha warrior atv wont start, no power

,

2000 warrior 350 not starting

,

350 warrior wont start with start button

,
electric start button on motorcycle dont work
,
electric start dont work on 350 warrior
,
2003 yamaha bear tracker no power to start button
,
yamaha warrior 350 no start
,
yamaha warrior not starting by the button just pop starting
,
2003 warrior will only start by pop start
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warrior won't start when I push in button shipdadip Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 16 10-25-2012 03:45 PM
RAPPY 660 wont start on it's own, only on push/tow, HELP!!! grphicdeziner Yamaha YFM660R Raptor (2001-2005) 46 07-05-2007 12:39 AM
start button keeps shorting out??? JBPLAYFZ450 Yamaha YFZ450/450R (2004-Present) 3 01-14-2007 09:06 PM
start button scaryfast450 Yamaha YFZ450/450R (2004-Present) 5 08-29-2005 06:34 AM
Shee won't start unless I push start it Traxxastampede Yamaha YFZ350 Banshee (1987-Present) 7 03-19-2003 09:52 PM

» Discount Tire
Motosport.com

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 01:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.