Yamaha Sport ATV Forum

1986 Moto 4 225 won't stay running

This is a discussion on 1986 Moto 4 225 won't stay running within the Other Models/Brands forums, part of the Performance /Technical category; My '86 Moto 4 set up all winter. I had a hard time geting it started. I drained all old gas from tank and put ...


Go Back   Yamaha ATV Forum > Performance /Technical > Other Models/Brands

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2010, 07:08 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
View wargle's Photo Gallery(0)
Default 1986 Moto 4 225 won't stay running

My '86 Moto 4 set up all winter. I had a hard time geting it started. I drained all old gas from tank and put in fresh. Took carb apart and cleaned. Still starts hard and won't stay running. It acts like it's starving for fuel. It will run for 200 yards and then just die. I took carb off again and cleaned again, blew out with air, still same thing. It seems to run better with choke on 1/2, but will still die out after in a minute or so. It pops and runs ragged with the choke out, maybe 2k rpm. Any advice will be appreciated.
wargle is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 06:02 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: smalltown, Mass
Posts: 519
View 366warrior's Photo Gallery(0)
Default

remove the petcock and clean it out. did you actually remove the carb and clean out the jets?
366warrior is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 10:13 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
View wargle's Photo Gallery(0)
Default

Yes, I cleaned the jets and every other hole. Are there and carb adjustments other than idle speed? Now that you mention it, the petcock was frozen up and I broke the handle off, but when I took the fuel hose off the carb the gas seemed to run out pretty good. Anyway, I have a new petcock to put on. Thanks.
wargle is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2010, 06:59 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
View wargle's Photo Gallery(0)
Default

OK, I have replaced the petcock. I checked the plug and it's dry as a bone. I disconnected the gas line at the carb and the gas flows nicely out of the tank, but still no start. After it sets for a day, it will start right up and run for about 10 seconds then die and won't start again. I think I have a definite fuel flow problem. The carb floats are not "water logged".
wargle is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2010, 11:43 AM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Location: Wisconsin
Posts: 1
View Weatherbyman's Photo Gallery(0)
Default Moto4

I had the same issue with a Moto4 200 I just bought. I installed a complete carb rebuild kit and it runs great now. Good luck
Weatherbyman is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 03:31 PM   #6
Crowd Control
 
diggerzmound's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Nebraska
Posts: 7,831
Premium Member
View diggerzmound's Photo Gallery(14)
Default

Replace the needle and seat and pay particular attention to getting the pilot jet and passages clear.
__________________
01' Raptor 720, Stage 2, FCR'd
97' 250 Vitos Blaster - Big Bore Stroker
07' Rhino 660
94' Banshee T-5's, Vforce, ported, Cool Head, 2-1
06' Wolverine - Stock!
06' Rhino 450
06' LTZ 440
94' Vmax4 750, 96' 600 MountainMax
diggerzmound is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Yamaha ATV Forum > Performance /Technical > Other Models/Brands


Search tags for this page

yamaha moto 4 wont idle

,

yamaha moto 4 350 idle screw

,

tri moto 125 problems

,

are 1986 moto4 for 200 225 the same?

,

my 1986 moto 4 wont stay running

,

86 yamaha moto 4 225 wont idle

,
1986 yamaha yfm 225 s moto 4 carb carburator
,
1986 moto 4 choke issue
,
1986 225 moto 4 wont idle
,
my moto 4 want take gas but will set and idle
,
yamah trimoto 125 won't idle
,
yamaha moto 4 225 varb swap
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
warrior will not stay running help ineedabin2 Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 7 06-03-2012 11:55 PM
Got spark,Wont stay running,wht wires out of stator wrong?engine swap g9s5r Yamaha YFM350 Raptor/Warrior ('87-Present) 0 04-30-2008 01:57 PM
HELP 06 700 WON'T STAY RUNNING onall4 Yamaha YFM700R Raptor (2006-Present) 14 06-08-2007 11:35 PM
Predator won't stay running....(UPDATE) shawn7 Other Models/Brands 14 07-26-2004 11:32 PM

» Discount Tire
Motosport.com

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 02:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.